Categorieën
Poëzie Tantra Waarheid

Your time of hiding

Your time of hiding

"We found the crown,
You had hidden so well
And we placed it on your
head today.
Your time of hiding is
over.

Those countless years
Spent in the crowded
market place
Posing as a buyer
Of day-old bread
And spoiled fruit
Have passed.

It's time to sit upon your
throne again.

You have suffered
enough.
You have died more
times
Than you can remember.
Your heart is ready to
rule.

We're not asking for your
opinion about this.

In juni 2020 start de jaaropleiding ‘De thuisreis van de ruwe diamant’ al (zie onderaan deze wegpagina) van HeartPepper. Het programma is klaar, de eerste deelnemers aangemeld. Op het moment van de eerste inschrijver begint er bij mij ook weer van álles te kriebelen. Dat is wat ik zo heerlijk vind aan ‘circle work’/training/lesgeven, in thema’s die mij ook zo boeien. Alles in mij wordt wakker en ik associeer als een dolleman, een soort hyper-alert zijn voor verbanden. Een staat van zijn die ik erg omarm. Het tilt me op.

Zo kwam ik dit gedicht weer ergens tegen. Bovenstaande woorden heb ik op een zeker moment ergens neergekrabbeld, al weet ik niet meer waar ik het las, wanneer of waarom. Het plopte weer op deze week. Waarom? Ach, maar ja, het is ook zo! Het is de laatste zin die me zo raakt.

“We’re not asking for your opinion about this.”

Een zin die mij op alle andere fronten zou doen steigeren (*kuch* – to say the least), maar die juist hier zó prachtig is. Het is tijd om de troon te bestijgen, op te houden met je te verstoppen, je hebt genoeg geleden. En wat jij daar verder zelf van vindt doet er niet meer toe.

God, wat wonderschoon. Wie schreef dit? Iemand die het begreep…

Zo gaat het immers toch met grote beslissingen in ons leven? Herken je dat? Iets in ons besluit metéén, ineens. Basta-nu-weet-ik-het-zeker; dat dít het gaat worden, dat dát het moet zijn. Hoe dan ook. Alsof er een grotere macht is die kenbaar maakt: niet-twijfelen-gewoon-doen.“We’re not asking for your opinion.” Op die manier heb ik mij bijvoorbeeld altijd ingeschreven voor opleidingen. Omdat ik ineens, precies en heel zeker, wist: dit moet het zijn. En als ik twijfelde? Haalde ik niet in. Zo heeft geen enkele opleiding mij uiteindelijk in de steek gelaten. Het klopte gewoon, alles viel samen. Een bijzonder fenomeen. Het maakte me ook klaar voor de reis in de opleiding. Waar ik natuurlijk van alles tegenkwam en in moest leren.

Volgens mij heeft dat heel veel, zo niet alles, te maken met een blind vertrouwen hebben in intuïtie. Als we dat doen, dan durven we er misschien ook in te geloven dat de hele zaak er om heen samenspant om DIT in ons te veroorzaken. Noem het toeval, het Universum, God, of geluk. Wat maakt het uit hoe het heet, wie het regelt, organiseert, of veroorzaakt. “We’re not asking for your opinion about this.”

En wat DIT is, dat weet alleen jij…

[Foto: Flick: Raphael Panhuber]

Door HeartPepper

International Tantra trainer, -coach en -masseur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.