Voor wie is het?

Psycholoog, docent, welzijnswerker, therapeut, psychiater, coach of zorgverlenende ondernemer

Je zit jezelf in de weg vanuit je instinct de ánder steeds weer voor te laten gaan. Je please-gedrag is sterker dan je wilt toegeven aan jezelf (laat staan aan anderen, je hebt toch ook je trots). Je gevoeligheid voor incongruentie is ook je talent, je kent je eigen inschikkelijkheid erg goed want komt 'm hardnekkig vaak tegen en je eerste beweging is steeds denken aan 'hoe het voor de ander is'. Je komt dus - als je eerlijk bent - nauwelijks aan goede liefdevolle zelfzorg toe. En dan bedoel ik niet alleen de klassiek zelfzorg als in eten, bewegen, slapen maar ook alle mentale zelfzorg. Kortom, er moet echt iets veranderen. Je verlangt naar een oplossing waarmee je aan autonomie wint. Je bent geen starter, werkt al > 7-10 jaar. Je weet wat je kunt en...nog niet kunt. Je hebt budget om in jezelf te investeren, je neemt jezelf serieus en verwacht dat ook van je mentor/coach/begeleiding.

Al mijn proceswerk heeft maar een doel: hartstochtelijke zelfzorg & transformerende liefde concreet handen en voeten geven, zodat de balans van geven en nemen in jouw leven herstelt, je gehoord en gezien wordt en jij ook de liefde en zorg krijgt die je verdient.

Ben je een M/V/X topondernemer, werk je bij een ideële organisatie en heb je een speciaal op maat gemaakt traject nodig, lees dan hier verder.

Voordat je verder leest: als ik íets geleerd heb in de afgelopen 11 jaar ondernemerschap dat voornaamste moet zijn is dat jij en ik een match móeten zijn. Als jij je niet thuisvoelt bij mij, dan moet je gewoon verder zoeken naar iemand anders. En als ik denk dat jij niet past bij mij, dan verwijs ik jou ook naar een collega. Om de doodeenvoudige reden dat ik 'not for everyone' ben (dat is trouwens altijd zo, maar niet elke coach zegt dat hardop). Daarom vind je beslist meer dan gemiddeld informatie over mij op deze site. Ik word door sommigen als te intens beleefd, dan word je door mij, via mij, geconfronteerd met eigen pijn, verdriet of ellende die nog niet aan de oppervlakte kan komen. De één smacht juist naar zo'n doorlaatbare begeleider, omdat hij/zij dan zelf ook vrij kan stromen. De ander schrikt, bij het idee alleen al, zich hoedjes. In onze ontmoeting gebeuren er dingen die jij overal al tegenkomt maar jij huurt mij in om er wat in te helpen duiden. Investeer een klein bedrag in die intake en we weten meteen alles.

Formule-1

Je hebt een rijk bedraad brein. Bent een emotionele én rationele Formule-1 coureur die supersnel kan duiden en schakelen. Geen zee te hoog. Jij zet je schouders er onder. Is er een vraag? Hopla, naar de 5 geschakeld: jij hebt het antwoord. Heeft iemand hulp nodig? In de achteruit: doe jij toch even. Moeten plannen omgegooid worden? Snel van de 3 naar de 2. Jij bent flexibel. Je beste vriend ziek? Op 't gas. Verhuizen? Jij regelt een verhuiswagen en bent chauffeur, tiller en sjouwer tegelijk. Cliënt in nood? Jij bent de mentale ANWB, 24/7 bereikbaar. Helpen schoonmaken? Tuulk! Familie verzorgen? Onkruid wieden? Tips geven voor vakanties? Een luisterend oor bieden? De buurvrouw van soep voorzien? De buurtbewoners helpen met brieven naar de gemeente? Financiën op orde brengen voor je collega? Je partner helpen met een website bouwen? Blaaaaaaaaaaaaaaaaaaa blaaaaaaa blaaa. Gaat ook díe beweging sneller dan het licht? En ben jij daarom zo goed ontzettend goed geworden in je werk? Weet iedereen daarom jou altijd te vinden? Omdàt je het ook echt allemaal kunt?

Doodmoe van het doodmoe zijn

Je weet wel hoe het komt want de analyse had je al rond, maar toch kun je je diep ingesleten patronen niet zomaar veranderen. Het brengt je van alles (blijkbaar); blijven zitten waar je zit. Eigenlijk weet je ook wel dat jouw instinctmatige bewegingen voortkomen uit jouw antwoord op wat jij aantrof in je gezin van herkomst. Maar je wilt er van af! Hoe zou het zijn als je wel vol energie zit, zuiver contact voelt met je wensen en grenzen en hartstochtelijke zelfliefde geen zweverig gedoe meer is? Wat gebeurt er als dat je basishouding zou zijn? Want wie ben je anders over 5 jaar? Of over 10? Waar sta je dán als je nú niet ingrijpt? Kijk, het doet er niet toe hoeveel fouten je maakt of hoe weinig vooruitgang je boekt, je ligt nog steeds mijlenver voor op iemand die helemaal niets doet. Dus speel jezelf vrij en stap in.

(tekst loopt door onder de foto)

Op een dag leer je het subtiele verschil kennen
tussen een hand vasthouden en een ziel ketenen
Dan leer je dat liefde niet betekent: leunen
en dat gezelschap niet betekent: veiligheid
Je ontdekt dat een kus geen contract is
en een cadeau geen belofte
Je begint je nederlagen te accepteren
met je hoofd omhoog en je ogen open
Je leert vertrouwen op vandaag
omdat morgen te onzeker is voor plannen
Na een poos leer je dat zelfs zonneschijn je verbrandt
als je er te veel van krijgt
Dan wordt het tijd je eigen tuin te beplanten
en dan zorg je voor je eigen ziel
en wacht je niet langer op een wonder van buitenaf
En dan weet je echt, dat je het echt kunt volhouden
en dat je echt sterk bent
en dat je echt waarde hebt
En je leert en leert
Bij ieder afscheid leer je

 

Voltaire (1694-1778)

Voor wie ben ik geen goede 'match'?

  • Ik kom niet goed uit de verf met érg bazige types, ik raak er van in een onhandige kramp;
  • Als je snel schrikt van expressieve mensen die vrijuit stromen in energie en emotie; je mensen nogal snel bestempelt als 'intens' (eigenlijk omdat je er zelf niet zo goed mee om kunt gaan) dan zijn we geen match;
  • Als je een heden hebt met problemen in je agressieregulatie, of wanneer je ernstige verslavingsproblematiek kent dan kan ik je nu niet van dienst zijn. Trübendorffer, Victas, Jellinek zijn dan bijv. goede instanties voor je.

Voor wie wel?

  • Je bent bereid om te investeren met tijd, geld en energie in je eigen voortgang en proces. Je bent geen 'dood paard' aan wie ik moet trekken, maar je weet ook dat als je het allemaal zonder steun had gekund je mij niet nodig hebt;
  • Je bent een collega/vakgenoot, zélf al heel kundig in je analyses en bent progressief, vernieuwend. Je know-how zit je misschien eerder in de weg. Ik zal het niet doorvertellen ;-);
  • Je wilt iemand naast je die ook beschouwend is maar die jou kan laten voelen waar jouw begaafdheid in je eigen lichaam huist;
  • Je bent eigenzinnig, voelt je niet thuis bij de huis-tuin-en-keuken aanpak van reguliere hulpverleners en zoekt naar een eigenwijze collega die voorleeft wat ze uitdraagt, want anders kun je niet aannemen;
  • Je springt niet verbaasd op van een vloek van mij, bent niet overmatig religieus of devotioneel aangelegd, maar wél open-minded en nieuwsgierig. Je hebt niks met samenzweringsdenken.

 

 

Nog wat meer over jou...

Je bent zelfbewust en hebt een onderzoekende geest. Van uiterlijk vertoon en maskers moet je niet zoveel hebben. Het gaat je om de essentie, in jezelf en in de ander, waar je naar toe wilt. Je houdt van ervaringen voorbij de woorden, bent steengoed in je werk, razendsnel in je analyses en steekt misschien zelfs wel met kop en schouders boven je collega's uit. Maar. Maar.. grrrrrrr. Als je eerlijk bent en even je trots opzij zet, dan zet jezelf in je werk en je privé-leven te vaak op de laatste plaats, ben je kwaadaardig optimistisch want dat zorgen voor de ander zit in al je vezels. Je bloed voor een mooie, goede wereld willen, stroomt hard. Dat abonnement hebben op het harmoniemodel is heerlijk. Voor anderen! Jij lost het immers wel op. Jij zet je schouders er wel onder. Jij neemt de verantwoordelijkheid op je voor het geheel. Op je werk vinden ze dit ook allemaal fantastisch: zo veel verantwoordelijkheid en zo veel oplossend vermogen! Niet voor één gat te vangen! Maar jij denkt zachtjes van binnen: 'En ik dan? En ik dan??'

Disease to please

Die 'disease to please' is een verslaving. Dus het patroon is hardnekkiger dan jij intelligent bent, want daar heeft het niks mee te maken. Je moet thuiskomen bij jezelf en díe partij tevreden gaan leren stellen. Dat leer je niet in een middagje. Die verzorgen, daar attent voor zijn, jezelf op de eerste plek zetten. Dát is nodig. Dat altijd maar aardig doen is vaak ook niet zo onbaatzuchtig als het wel lijkt. In veel gevallen hoop je onbewust dat je er iets voor terugkrijgt en per ongeluk zet je anderen er ook mee in de schuld. Misschien is het wel een oud patroon dat je zonder dat je wist overgenomen hebt van generaties voor je. En dan kom je toch weer terecht in een uitwisseling met een stille agenda. Ondertussen voel je hoe de weegschaal voor de zoveelste keer naar één kant doorslaat. Heb je last van wrok? Ben je diep van binnen boos omdat jij 'nooit iets terugkrijgt?', of ben je verdrietig omdat je moet vechten om gehoord en gezien te worden?

Nee, je bent niet nobel (sorry)

Het is niet nobel als je je zelfwaarde moet voeden door steeds maar weer uit te moeten lokken hoe 'goed' en 'lief' je bent. Je leeft met een 'like-button' op je voorhoofd en als niemand drukt, ben jij ongelukkig. Erg, hè? Dat ik dit hardop zeg. Want je had dit station allang voorbij willen zijn. Maar met je zelfbeeld afhankelijk maken van andermans reactie, geef je de regie over je eigen leven weg. Er moet echt iets anders gebeuren!

Balans in geven en nemen

Waarachtige autonomie in verbinding is niet gebaseerd is op 'emotionele ruilhandel' maar op schone, respectvolle, liefdevolle uitwisseling waar geven en nemen met elkaar in balans zijn. Relaties waarin je de liefde en goedkeuring niet steeds hoeft te verdienen. Of dwangmatig, smachtend misschien zelfs wel (??), de liefde steeds komt hálen. Trouwens, terzijde: als je graag je 'soulmate' wilt vinden of je huidige relatie opnieuw leven in wilt blazen, dan weet je misschien dat die reis ook bij jou begint. Dus: echt schóón genoeg van je eigen geploeter? Speel jezelf dan vrij en stap in.

Kom kennismaken, want ervaring is alles

Ik doe nauwelijks aan eenmalige sessies. Want je kunt de meest mooiste workshops volgen maar als je deze ervaringen niet kunt integreren in je dagelijkse bestaan wordt het gewoon een verbeteringsproject dat op den duur weer frustreert. Dus ik bied altijd een opvolgtraject aan. Wil je je dus echt blijvend ontwikkelen en daadwerkelijke veranderingen manifesteren zodat de balans van geven en nemen in je leven herstelt, je gehoord en gezien wordt en ook jij de liefde en zorg krijgt die je verdient? Dan is HeartPepper echt dé plek voor jou. Welkom dus, voor een eenmalige kennismaking (want daar zijn die sessies voor!) in workshops, aanraaktherapie, tantric works sessions zodat je daarna precies weet welk langer traject het beste bij jou past. Note: voor de ervaringsleergang wordt een flinke tijdsinvestering van je gevraagd, en ook van mij. Ik heb daar niet meer dan 10 plekken per jaar voor beschikbaar.

Boek een intake

Een goede intake van tevoren is van belang, voor ons allebei. Dan kan ik naar je luisteren wat er precies speelt. Ben je op de goede plek bij mij? Zoek je wel precies dit? Op deze manier? Ben ik wel de aangewezen persoon? Die vragen zijn belangrijk om beantwoord te krijgen. Daarom spreek ik je graag telefonisch, dat geeft jou ook meteen de mogelijkheid om te voelen of het voor jou klopt. Dat moet het uitgangspunt zijn. Onze relatie, in onze ontmoeting, daar moet het allemaal gaan gebeuren namelijk. Of niet. En dan verwijs ik dus meteen door, want ik voel dat meteen. En jij trouwens ook.