Facet 5 Persoonlijkheidtesten

Persoonlijkheidstesten

Facet5 is een meting van persoonlijkheid. Met behulp van een betrouwbaar model en concrete, praktische taal, kun je een mooie start maken met het benutten van je volledige potentieel. Facet5 ondersteunt je met inzichten door te meten hoe mensen verschillen in hun gedrag, motivaties, attitudes en de manieren waarop zij het liefst werken. Dit vergroot je zelfbewustzijn en leert je waarderen waar je goed in bent. Recent heeft Facet5 ook nog een bijzonder innovatieve test ontwikkeld voor het meten van intellectuele capaciteiten.

De Facet5 persoonlijkheidsvragenlijst kan je helpen bij dit soort vragen

  • Hoe krijg ik inzicht in mijn motivatie en drijfveren?
  • Hoe verhouden mijn kwaliteiten en valkuilen zich tot mijn kerncompetenties?
  • Hoe kan ik mijn werknemer het best coachen, zodat hij/zij/x helemaal uit de verf komt?

Je krijgt een helder en leesbaar rapport, die je kunt gebruiken voor gedrag in werksituaties en privé, dat we samen in een dagdeel bespreken. De test geeft ook prachtige nuances aan en deelt niemand in in zwart-wit, zodat je jezelf nauwkeuriger zult herkennen (want zoals geen twee vingerafdrukken gelijk zijn, zo zijn geen twee mensen gelijk, ook niet als ze bijvoorbeeld allebei op 'introversie' hetzelfde scoren). Dit maakt de test realistisch en menselijk en roept daardoor veel minder weerstand op in de uitslagen.

Facet5 is een van de modernste en klantvriendelijkste persoonlijkheidsvragenlijsten. Facet5 is gemakkelijk in het gebruik, heeft een wetenschappelijke basis en is gebaseerd op recente inzichten rondom de Big Five persoonlijkheidstheorie. Sinds 2009 ben ik geaccrediteerd Facet5 Consultant.

Wil je advies? Neem dan contact op.

Carolien heeft gewerkt met/voor (o.a.)...

UNIEK! Dagdeel coaching a.d.h.v. de testuitslagen in combinatie met een systeemopstelling

Natuurlijk pak ik in mijn begeleiding niet alleen maar één deeltje van mijn kennis en kunde uit mijn rugzak. We bespreken in 2 uur de uitslagen van jouw test én dit alles laten we samenvallen in een SysteemopstellingSysteemopstellingen is een praktische en heel effectieve manier om de onderliggende dynamiek van ingewikkelde levende systemen te doorgronden. Dit heeft alles te maken met het functioneren van ons brein. Het deel van ons brein dat goed kan analyseren heeft grote moeite om de dynamiek in complexe systemen te doorgronden. Dat komt omdat ons analytisch brein niet in staat is om ‘het geheel’ in een keer te ervaren. Grof gezegd – het ligt uiteraard veel genuanceerder – functioneert ons analytisch brein op basis van veronderstellingen en theorieën die verschijnselen causaal met elkaar in verband willen brengen. Een ander deel van ons brein echter – ons gevoelssysteem en intuïtie – is beter in staat om de gehele werkelijkheid in een keer binnen te laten komen en hierbinnen essentiële eigenschappen van ervaringen af te leiden. Een systeemopstelling doet primair een beroep op ons gevoelssysteem en intuïtie. Uit een opstelling ontstaan inzichten waarmee we vervolgens ons analytisch weten weer kunnen voeden. In het veld van systeemopstellingen zijn door decennialange experimenten allerlei systemische principes aan het licht gekomen. Ook zijn allerlei patronen ontdekt die zeer veel voorkomen. Daarmee is ons (analytisch) begrip van systemen enorm gegroeid.. Zo hebben we een halve dag met elkaar gewerkt met jouw bewuste gedrag en onbewuste gedrag. We koppelen daar gerichte acties aan die je de weken erna gaat uitvoeren zodat je de steeds betere versie van jezelf wordt.

Investering = maatwerk

De kosten voor een halve dag coaching, waar we je rapport bespreken en een Opstelling maken, varieert. Jouw specifieke vraag en welk rapport je precies wilt hebben, is van invloed op de prijs. De totaalkosten lopen van minimaal 675,- tot maximaal 1775,- (ex BTW) en als er ook coaching op moet volgen waarbij je je nieuwe inzichten wilt implementeren, komt daar nog een trajectprijs bovenop. Neem contact op, dan inventariseren we je vraag en zoek ik opties voor je, die je het best passen in je huidige situatie.

 

Resultaten van een Facet 5 test

  • Meer inzicht in je karakter zodat je weet waar je je op moet richten in je ontwikkeling;
  • Totaalzicht op je talenten, drijfveren, ontwikkelpunten en sterktes op de meest verfijnde manier inzichtelijk gemaakt zodat je al je schakeringen in een oogopslag ziet en je helder prioriteiten kunt stellen waar je aan wilt werken;
  • Concrete adviezen waar je thuis mee aan de slag kunt zodat je niet alleen maar theoretisch inzicht krijgt maar ook daadwerkelijk stappen kunt zetten richting optimalisatie.
Facet5_logo_cmyk2