FAQ

FAQ

Ja en nee. Ja: het leren toestaan van levensenergie (Kundalini) is een 'oer-energie' of 'latente mystieke kracht in het lichaam' die fantastisch is om te leren kennen. De grootste energiekanalen liggen in het energielichaam ter hoogte van de wervelkolom in het fysieke lichaam. Volgens de Indiase yoga en tantrische geschriften ligt deze spirituele kracht zowel in de stuit als in de kruin en zelfs daarboven. Onder de stuit in de aura zijn zelfs nog meer centra. In totaal zijn er acht 'kundalinicentra' die op een rechte, verticale lijn liggen. Deze centra zijn niet dezelfde als de chakra's, maar de kundalini-energie kan wel door deze chakra's stromen en een chakra op die manier activeren. Het kundalinicentrum in de stuit ligt zo dicht bij het eerste chakra, de wortelchakra, dat deze vaak als één chakra worden beschouwd. De kundalini-energie werkt door in alle aspecten van iemands leven: het lichamelijke, emotionele, mentale en het spirituele leven. Bij grote veranderingen in iemands leven zal het kundalini-energiesysteem doorgaans extra actief zijn en meehelpen de veranderingen te realiseren. Verschillende auteurs van boeken over kundalini-energie geven verschillende beschrijvingen van de werking van deze energie. Zo wordt ze omschreven als een creatieve energie, een transformatieve energie, een genezende energie of een krachtenergie. Deze energie doet onder gewone omstandigheden zijn werk zonder dat we dat merken of als kundalini-energie herkennen. Bij ziekte of onbalans kan de kundalini in actie komen om te helpen bij de genezing. Ze kan het emotieleven en het gedachtenleven versterken of soms ook verstoren. Tot zover mijn ja. En nee: tantra (zoals ik die uitoefen) is niet seksgericht. Het is ook geen erotische dienstverlening. Ik zie het lichaam als een geheel waarbij het voor mij - op jouw verzoek - prima is om alles aan te raken op eenzelfde manier. Er zit geen andere 'strokes' in het aanraken van je hand, van je borstkas, van je geslacht. En dat is een totaal nieuwe ervaring. Om daar 'gewoon' aangeraakt te worden zonder dat mijn handen iets bij jou komen halen.
Ja, voor een tantramassage is een intake verplicht. Neem contact op voor een intake, dan spreken we elkaar snel. Wat ook kan, is dat je een keer een kennismakingssessie boekt. Dan kun je mijn manier van aanraken ervaren. Want ik snap goed dat je wilt weten met wie je in zee gaat als je investeert in jouw leerpad bij mij. Dan is er speciaal voor jou de proefochtend, op elke 4e donderdag van de maand. Je kunt dan een 30 minuten-afspraak krijgen en betaalt daarvoor dan 30,- Euro (incl. BTW). Dan weten we voldoende of we met elkaar kunnen werken of niet. Mocht je onverhoopt het gevoel hebben dat het toch niet matcht dan ben je je geen buil gevallen financieel. Van dit aanbod kun je maar éénmalig gebruikmaken, omdat het bedoeld is ter introductie en kennismaking. Hier kun je meteen boeken en betalen, dan ben je verzekerd van je plek.
Wil je liever eerst nog eens naar mij luisteren en kijken hoe ik vertel wat HeartPepper je kan brengen? Schuif dan aan bij de maandelijkse Zoom sessie. Is kosteloos uiteraard en duurt 30 minuten. Lees meer over die Zoomsessies hier. Want voordat je een stap zet in Tantrawerk, wil je op zijn minst weten met wie je 'van doen' hebt. Eigenlijk valt of staat daar alles mee, toch?
close