Tantrische massagecursus voor tweetallen

Tantra is een levenskunstvorm die om beoefening vraagt mét een ander. De relatie is immers het gebied waar je bij uitstek voelt waar het stroomt en/of blokkeert, en waar we getriggerd worden in ons geluk en ongeluk. Na jaren van lesgeven van 4-handse massages aan tweetallen heb ik uiteindelijk een nog effectievere manier ontwikkeld die meerwaarde geeft, juist door het groepswerk: tantrische massagecursus voor koppels in groepsvorm.

“Wat in contact beschadigd is, moet in contact geheeld worden.”

Christian Pankhurst, Heart IQ

Je kunt niet in je eentje de beschadigingen die je aangedaan zijn herstellen zonder daarvoor in echt contact te treden met een ander. Evenmin kun je naar je volle potentieel groeien zonder daar voor in waarachtige voeling te staan met een medemens. We zijn – hoe individualistisch onze maatschappij ook is geworden – veel meer van elkaar afhankelijk dan we denken (en soms willen). Voel maar ‘s van binnen wat er met je gebeurt als je dit leest. Maar niemand is een onbewoond eilandje…En juist in het groepswerk ontstaat er een helend veld. Er gebeurt van alles dat je op weg naar je bestemming gaat helpen. Gegarandeerd.

Meester & Leerling

We bieden elke 2 maanden een hele massagelesdag voor tweetallen aan. Je komt met je vaste liefdespartner of met je gelegenheidspartner(s). Je kunt ook los als ‘solo’ boeken mits we nog een andere ‘solo’ inschrijver hebben. Uiteraard moet je dan bereid zijn die partner tot jouw leermeester/leerling te zien deze dag. Dat kan spannend zijn én heel mooi uitpakken.

Nu zijn we in dit leven voortdurend meester en leerling, maar voor deze massagelesdag is het wel heel letterlijk. De ene helft van de dag ben je meester, de andere helft leerling. Autonomie (echt dúrven aanraken) en overgave (echt aangeraakt dúrven worden) zijn twee thema’s die tijdens deze dag in het veld groeien onder mijn begeleiding. Er is een veilige bedding waarin je ruimte kunt geven aan je eigen verkenningstocht. Wij helpen jullie bij het zachte pad dat langzaam glijdt langs alles wat zich wil tonen. Wat zich moet manifesteren, zál tevoorschijn komen.

PS: De meeste groepen lopen flink snel vol, en dan moeten we je soms teleurstellen. Nooit leuk. Wil(len) je/jullie meedoen, dan is het zinvol om je sowieso in te schrijven. Je kunt je immers altijd weer kosteloos afmelden, binnen 4 weken voor aanvang. Dat is voor ons wat meer administratie maar garandeert voor jou/jullie eerder een plekje.

Programma

10:00 – 11:00 Landen en welkom (bij jezelf), introductie-oefening en tandava dans

11:00 – 12:00 Praktisch toepasbare tantra-theorie voor thuis + vragen /deel ronde

11:45 – 12:30 Lichte vegan lunch

12:30 – 17:30 Tantrische massagecursus ‘realtime’

Veiligheid en afspraken

Er is maximaal plaats voor 12 deelnemers. We houden de groepen klein zodat we allemaal vrij kunnen bewegen en jij je veilig voelt in je persoonlijke ruimte. We verwachten dat je je vrij van oordeel kunt opstellen over wat er zich aandient bij jouzelf/anderen, zodat je als groep veilig bij elkaar kunt zijn. Je voelt je op je gemak in deels bloot zijn waar ook anderen bij zijn. Sauna-gangers kennen het: binnen 1 minuut is alles normaal. Iedereen is welkom, in alle vormen en maten, in alle verschijningsvormen. M/v/x en LGBTQIAP.

En even voor de helderheid: dit is geen verkapte parenclub. Je houdt je eenvoudigweg bezig met je partner in het moment. Er is óók geen groepsaanraking/sessie. Alles vindt plaats in de sfeer zoals die bij HeartPepper gebruikelijk is: veilig, vakkundig, liefdevol.

Groepsbinding

Wij wijzen je de weg. We geven zowel concrete tips (er is in de ochtend een mannelijk ‘model’ en in de middag een vrouwelijk ‘model’ – op wie ik de massage met instructies ‘uitoefen’, zodat je mee kunt kijken/luisteren terwijl jij je partner masseert). Ik geef instructie, terwijl de andere trainer ‘holding energy’ faciliteert. De ervaring leert dat de groep – als een soort bij-effect – een intense verbinding met elkaar aangaat, omdat er veel zachte kracht aanwezig is in de gezamenlijkheid. Dat alleen is al zo’n cadeau. Er is zachte muziek, soms zelfs live zang, lekkere olie/geuren en een verrassing-doosje naast ieder koppel…

Inclusief extra’s

  • 1: werkboek voor thuis met opdrachten voor 6 maanden;
  • 2: (t.w.v. 275,- Euro) om 4 x E-coaching (coaching via de mail) gedurende 12 maanden te ontvangen;
  • 3: een prachtige omslagdoek voor thuis voor je ritueel.

Data

Zondag, 16 februari 2020 – inschrijving sluit 16 jan. (aantal plekken vrij: 12, 10, 8, 6, 5, 4, 2. VOL)

Zondag, 12 april 2020 – inschrijving sluit 12 maart (aantal plekken vrij: 12, 10, 8, 7, 6, 4, 2, GECANCELLED IVM CORONA

Zondag, 21 juni 2020 – inschrijving sluit 21 mei (aantal plekken vrij: 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 2, VOL )

Zondag, 16 augustus 2020 – inschrijving sluit 16 juli (aantal plekken vrij: 12, 10, 9)

Zondag, 11 oktober 2020 – inschrijving sluit 11 sept. (aantal plekken vrij: 12, 10, 8, 5)

Zondag, 8 november 2020 – inschrijving sluit 8 oktober (aantal plekken vrij: 12, 11, 9)

De dag gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers.

Kosten

De kosten voor de hele dag (incl. de 3 bonussen) voor tweetallen: Euro 495,- inclusief veganistisch (en heel erg lekkere!) lunch en massage-olie (100% amandelolie). Solo komen? Dan betaal je 255,-. Deze workshop is vrij van BTW.

Lokaties

De Open Ruimte, Almere – of – Ontmoetingen, Amsterdam.

Inschrijven

Please prove you are human by selecting the House.