Workshop ‘De Dans van Afstand & Nabijheid’

De Dans van Afstand & Nabijheid (voor m/v/x)

UPDATE IVM CORONA: de workshops gaan wel door maar met max. 6 deelnemers waarbij we gepaste afstand houden en verbinding anders invullen dan via ‘close touch’.

We ‘dansen’ wat om elkaar heen in dit leven. Dan weer dichtbij elkaar, dan weer verder van elkaar af. We worden intiem, en we nemen weer afstand, we worden intiem, en we nemen weer afstand. Deze beweging, ook wel ‘de dans van afstand & nabijheid’ genoemd is een natuurlijk fenomeen. Niemand kan de hele dag 100% intiem met de ander zijn. Maar niemand kan ook echt 100% zonder diep contact met anderen en altijd maar op afstand blijven. In deze ‘dans’ komen we ons natuurlijke verlangen én ons gedoe tegen. De een is bang voor de afstand. De ander is bang voor de intimiteit.

“De workshop heeft ons zoveel gebracht! Ik was aarzelend voorafgaand, zelfs nog twijfelend (lees: angstig) aan de start, en Erwin heb ik zelfs moeten overhalen. Maar ik/we ben/zijn er bijna als een ander mens weer uitgekomen. Dit ‘model’ (hoewel ‘stappenplannen’ altijd zo theoretisch klinken) werkt gewoon echt in de praktijk! We hebben het aan den lijve ondervonden met elkaar (en in de oefeningen met anderen!). Met name stap 1…oei oei, wat sloegen we daar veel in over. Om de eeuwige lieve vrede maar te bewaren…Nou, uhm dat hebben we geweten. Maar we zijn zo verschrikkelijk alive and kicking sindsdien. Het spat er weer vanaf! Dank je wel, lieve Carolien.”

Pauline Kwik en Erwin Schutter, 2019

Hoe geef jij intimiteit vorm?

In de maandelijkse workshop ‘De Dans van Afstand & Nabijheid’ – geen letterlijke dans-workshop dus – ervaar je en leer je een volle dag hoe jij contact en intimiteit vormgeeft in je leven. Wat kom je tegen in hoe je contact maakt en afhoudt? Welke blokkades (her)ken je die je inzet om jouw parel in de oester te beschermen? En hoe maak je de weg van binnen naar buiten weer zacht en liefdevol open? Een workshop over raken en geraakt worden, een reis over wensen en grenzen, een verkenningstocht in autonomie en overgave. Je maakt een korte reis langs het door HeartPepper® ontwikkelde 7 stappen model:

Zonder waarheid geen veiligheid…

Zonder veiligheid geen contact…

Zonder contact geen intimiteit…

Zonder intimiteit geen liefde…

Zonder liefde geen afgestemde aanraking…

Zonder afgestemde aanraking geen prettige seksualiteit…

En zonder liefde en seksualiteit geen levenslust.

Patronen

In deze workshop leer je je intimiteitspatronen herkennen, verkennen en in beweging brengen en is voor vrouwen én mannen, alleen of als partners. We verwachten van je dat je bereid en in staat bent je eigen situatie als ingang voor je leren te gebruiken. Wil je na de workshop dieper op deze thema’s in, zodat je leert waar je kracht en je ontwikkeling ligt? Dan is deze workshop een perfecte introductie voor de jaartraining (lees onder meer).

NB: het is een geklede workshop.

“Van tevoren wel eerst geïnformeerd of ik als ‘single’ ook kon komen. Maar dat kon. Sterker nog, ik was niet de enige in de groep die zonder partner was. Dat gaf al zoveel rust. We zijn in 1 dag echt een enorme reis aangegaan met de groep. Geen seconde spijt van gehad. Nu moet ik het gaan onderhouden (of ik ga de jaartraining misschien toch doen…want het smaakt naar meer). Alles klopte gewoon. Het was afgestemd, geen bull-shit vooral maar allemaal super real, en veel zacht & kracht, mannelijke en vrouwelijke energie gecombineerd. Geen ‘India gedoe’ (zoals ik het altijd maar noem) maar overdachte lezingen en intelligente benadering van de beoefening. Dat is wat HeartPepper levert: de perfecte balans tussen Oosterse wijsheid en Westerse nuchterheid, en doortastend gebracht.”

Eleana Visscher, 2019

Informatie

Trainers: Carolien Oosterhoff & Astrid Boogaart

Kosten 165,- Euro (incl BTW)

Tijd: 10:00 – 17:00 uur

Datum: 2 mei 2020 (VOL)

Datum: 7 juni 2020 (nog 2 plekken beschikbaar)

Lokatie: De Open Ruimte, Almere, of Amarelo, Brouwersgracht Amsterdam

Maximaal: 12 deelnemers

Please prove you are human by selecting the Heart.

Jaaropleiding 2020 ‘De Parel in de Oester’

In april 2020 start de jaaropleiding ‘De Parel in de Oester’ met de 7 thema’s (waarheid, veiligheid, contact, intimiteit, liefde, afgestemde aanraking, seksualiteit), in 7 weekenden in Almere. De opleiding is geschikt voor mensen die bekend zijn met het werken met persoonlijke en dieperliggende thematiek. De kosten voor de jaaropleiding zijn Euro 2375,- (BTW vrij). Deze kosten zijn volledig aftrekbaar voor ZZP’ers en bedrijven, omdat het gerelateerd is aan leren ten gunste van het bedrijf. Voor deelnemers die aan de workshop hebben deelgenomen gaat er 165,- Euro vanaf.

Houd de website Heartpepperopleidingen in de gaten, die gaat eind februari live. Maximaal aantal deelnemers 12. Elk weekend staat naast mij een andere trainer/coach, elk met zijn eigen talent/expertise. Zo geven we je echt het beste van het beste. Het laatste weekend leren we je ook elkaar masseren.

Resultaat? Wat ga je leren?

Een uitstekende vraag. Maar onmogelijk om heel exact te beantwoorden. Ons doel is: bevrijding. En daarvoor zetten we alles in. We gebruiken, kortom, alle ingangen om te komen bij je essentie. Daar waar er gevoelens aangeraakt mogen worden die misschien nog nooit eerder gezien/gehoord/gevoeld zijn. Resultaat: vrijheid, volheid, eenheid, rust-in-de-tent van binnen. Mijn tantrawereld is: zintuigelijk werk, stembevrijding, lichaamswerk, afgestemde aanraking, transactionele analyse en systemisch werk. De beproefde, en allerbeste methodes.

Overige methodieken die we gebruiken: Inquiry, Voice Dialogue, Kunst, Poëzie, Verhalen, Spel, Ritual Play, Kaart-werk, Inner journeys, Wheel of Consent, Dans, Schrijven, Body-tracking, Ademwerk, Tandava-dans. Maar wat er echt uit ‘moet’ komen bepaalt jouw ziel, jouw tempo, en misschien gewoon ook het Universum. En heel misschien dat jij nu al diep van binnen weet wat dat gaat zijn. De ziel spreekt niet tot ons…ze fluistert. Wat hoor je?

Data

Module 1 + 2: 18 en 19 april 2020 – Amsterdam (ivm Corona verschuift alles 1 maand)

Module 1 + 2: 30 en 31 mei 2020 – Almere

Module 3 + 4: 27 en 28 juni 2020 – Almere

Module 5 + 6: 25 en 26 juli 2020 – Almere

Module 7 + 8: 24 en 25 oktober 2020 – Almere

Module 9 + 10: 14 en 15 november 2020 – Almere

Module 11 + 12: 5 en 6 december 2020 – Almere

Module 13 + 14: 16 + 17 januari 2021 – Almere

Wil je je inschrijven voor de workshop of jaaropleiding, neem dan contact op.

Contact

Please prove you are human by selecting the Tree.