Kennismakingsworkshop voor Leergangers

Introductieworkshop voor aanstaande Leergangers

Overweeg je wel eens om de leergang te doen? Tijdens deze dag ga je ervaren waar je talenten al liggen en waar er mogelijk nog blokkades liggen op weg naar een oersterke relatie met jezelf (en anderen!). Deze dagworkshop loopt langs het stappenplan van het Odin Proces, zodat je feeling krijgt met de thematiek en je goed kunt besluiten of je je wilt inschrijven voor een langer traject.

We ‘dansen’ wat om elkaar heen in dit leven. Dan weer dichtbij elkaar, dan weer verder van elkaar af. We worden intiem, en we nemen weer afstand, we worden intiem, en we nemen weer afstand. Deze beweging is een natuurlijk fenomeen. Niemand kan de hele dag 100% intiem met de ander zijn. Maar niemand kan ook echt 100% zonder diep contact met anderen en altijd maar op afstand blijven. In deze ‘dans’ komen we ons natuurlijke verlangen én ons gedoe tegen. De een is bang voor de afstand. De ander voor de intimiteit. Soms komen we in een emotionele achtervolging terecht waarbij de een de ander steeds hetzelfde verwijt: 'kom nu toch niet zo dichtbij' en 'houd nu toch niet zoveel afstand'.

Waarom zou je meedoen?

Raken en geraakt worden

In deze workshop ervaar je een volle dag hoe jij contact en intimiteit vormgeeft in je leven. Wat kom je tegen in hoe je contact maakt én afhoudt? Welke blokkades (her)ken je die je inzet om jouw parel in de oester te beschermen? En hoe maak je de weg van binnen naar buiten weer zacht en liefdevol open? Een workshop over raken en geraakt worden, een reis over wensen en grenzen, een verkenningstocht in autonomie en overgave. Deze workshop is ook de eerste stap richting de ervaringsleergang.

Werkvormen

Methoden die we gebruiken: Inquiry, Voice Dialogue, Kunst, Poëzie, Verhalen, Spel, Ritual Play, Kaart-werk, Inner journeys, Wheel of Consent, Schrijven, Body-tracking, Ademwerk, Tandava-dans. De ziel spreekt niet tot ons...ze fluistert. Wat hoor je?

Het 'Odin Proces'

Tijdens deze dag ga je ervaren waar je talenten al liggen en waar er mogelijk nog blokkades liggen op weg naar een oersterke relatie met jezelf (en anderen!). Deze workshop is ook een prachtige ingang voor koppels die met/aan elkaar willen leren.

  1. Eerlijkheid
  2. Veiligheid (want, zonder eerlijkheid geen veiligheid…)
  3. Contact (want, zonder veiligheid geen contact…)
  4. Intimiteit (want, zonder contact, geen intimiteit)
  5. Liefde (want, zonder intimiteit geen liefde)
  6. Afgestemde aanraking (want, zonder liefde geen afgestemde aanraking)
  7. Eros (want, zonder afgestemde aanraking geen Eros of levenslust)

Wat levert deze workshop op?

Na de workshop heb je helder voor jezelf waar je natuurlijke kracht ligt en waar er nog werk aan de winkel is, als het gaat over jouw oersterke relatie met jezelf. Je hebt feedback van anderen ontvangen waar je concreet wat mee kunt en bent gezien en gehoord in daar waar jij moeiteloos getalenteerd in bent. Je hebt kennis opgedaan van het stappenplan en ziet de meerwaarde van vertragen in. Deze workshop geeft je handvatten om je relaties met anderen te verbeteren, vertrouwen en een prettig zetje naar een fijnere toekomst.

Wat er over deze workshop gezegd is

Deze workshop heeft me geholpen om mijzelf uit te durven spreken in groepsverband. Ik heb zowat de introversie uitgevonden. Het prettige is dat Carolien zelf bij de oefening over 'radicale eerlijkheid' eerst met zichzelf begint. Ik dacht: als zij dat durft, dan ga ik ook. De opluchting bij de hele groep was voelbaar; hoe is het toch mogelijk dat we in het dagelijkse leven elkaar allemaal voortdurend ons masker laten zien maar niet zeggen wat er eigenlijk écht in ons omgaat. De eerste stap van het Odin Proces was voor mij de meest waardevolle, daarna ging de stappen erna met zoveel meer gemak. Totaal ontspannen en met veel meer lucht in mijn longen naar huis. Dank! Echt een aanrader, deze workshop en een prettige manier van begeleiding. 

fav

Sjoerd
Relatietherapeut

Voor ons was deze workshop een mooie opmaat naar een betere verstandhouding tussen ons. Eigenlijk werd ons in de eerste stap (radicale eerlijkheid) al duidelijk dat we van alles voor elkaar verborgen hadden gehouden om 'de ander maar niet te kwetsen'. En toen ging het hek van de dam, het spande er ineens ook om maar met Carolien haar goede begeleiding maakten we de poortjes van ons hart al iets meer open. En toen ontstond er veiligheid. En hadden we ineens ook weer contact. De hele bal ging rollen, al na het eerste uur. Het was wel een heftige middag maar het heeft onze relatie gered. Daarna zijn we nog voor een middag Tantric Work Session bij haar geweest om ook de afgestemde aanraking met elkaar te leren. Geweldig...!

fav

Petra
Beleidsadviseur

Wie geeft deze workshop?

HeartPepper: voor een oersterke relatie met jezelf

Carolien-Oosterhoff-foto-Lucy-Lambriex-2366-850pix

Carolien Oosterhoff is een vrije, levendige geest die haar sporen heeft verdiend in internationale consultancy en training/coaching. Na meer dan 20 jaar werkervaring startte ze in 2009 haar eigen bureau. Een 'under the skin' trainer/coach die het leven - en jou - bij de kladden grijpt. Ze is Register Coach, heeft oneindig veel opleidingen gevolgd en staat ingeschreven bij het Abituriëntenregister CPION. Een Renaissance Soul, levenskunstenaar pur sang met werk dat vorm krijgt in film, persoonlijke begeleidingswerk en schrijven van poëzie en proza. 

Carolien is de oprichter van HeartPepper®. "80% van de tijd die je met mij doorbrengt ben ik jouw vragenvuur, interviewer en diepzeeduiker die jou helpt je eigen antwoorden te vinden. Ik doorzie patronen in intermenselijk gedrag in no-time en leg de vinger op de zere plek soms nog voordat jij het zelf waargenomen hebt. Tough love in de begeleiding, dat scheelt jou maanden gesprekken bij collega's die er om heen draaien of die je niet durven spiegelen of confronteren."

Visie op groepstrainingen bij HeartPepper

Alle workshops die gegeven worden veronderstellen een zelfde 'entreelevel' qua kennis en vaardigheden in het thema van de dag. In de praktijk weet de een - uiteraard - meer van een bepaald onderwerp dan een ander. Het maakt de groep onveilig als er tussen de groepsleden onderling een 'kenniswedstrijdje ontstaat' of sfeer waarin 'elkaar vliegen afvangen' de boventoon voert. Die energie wil ik niet in mijn groepen. We zijn aan elkaar gelijk als mens en aan elkaar aftroeven op kennis heeft uiteindelijk onder de streep niemand wat. Het werkt vooral niet sfeerverhogend tussen groepsleden, laat ik dat benadrukken.

Soms wordt er van je gevraagd iets over jezelf te delen. Op geen enkel moment ben je hiertoe verplicht. Sommige mensen leren nu eenmaal sneller door naar het proces van anderen te kijken en durven dan zelf pas de deur open te doen van hun hart. Er wordt wel verondersteld dat je op je gemak bent met emotionele verhalen van anderen.

Alle workshops zijn voor alle kleuren, geuren en smaken mensen. Dus Lgbtqia+ en ook alles wat daar weer buiten valt: welkom. De samenstelling van de groep is gebaseerd op volgorde van inschrijving. Mensen met een handicap of andere invaliderende lichamelijke aandoening: de praktijkruimte is op de begane grond en goed in en uit te rijden met rolstoelen. Laat weten als je een speciaal verzoek hebt waar we rekening mee kunnen houden op voorhand zodat de workshopdag voor jou zonder ongemakken kan verlopen.

Bij HeartPepper tolereer ik geen racisme, discriminatie, vrouwonvriendelijk gedrag of taalgebruik, bodyshaming, validisme. Ik accepteer alle politieke standpunten en persoonlijke meningen, maar treedt actief op tegen de verspreiding van desinformatie. Als je op zoek bent naar groepen waar je je standpunt over vaccinatie kan delen, kan dit buiten de workshop prima. Mensen die de grens van een ander niet kunnen verdragen, die 'nee is nee' niet snappen, zijn niet welkom.

Een covid-sneltest, vaccin of een andere manier om het risico op verspreiding van covid te minimaliseren tijdens dit evenement heeft de voorkeur. 

Op alle workshops zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.