Open Dag HeartPepper

Open Dag

“Maar wat doe je dan eigenlijk bij HeartPepper®?” Die vraag krijg ík vaak, maar mijn klanten ook. Het is nu eenmaal inherent aan het ontwikkelen van een nieuwe methodiek: dat mensen het lastig vinden om het in een hokje te plaatsen. Dus kom dan maar gewoon kijken. Soms veel makkelijker om iets te ervaren, dan het in woorden te gieten. Dus ik maak er niet al te veel woorden aan vuil, meer: open dag!

11 september 2021

Dus heb je altijd al ’s willen ervaren hoe zo’n sessie er bij mij nu uit ziet? Kom dan langs. Dan kun je ervaren, kijken, en het belangrijkst van alles: sfeer proeven. Welkom!

Lokatie

Eerste Laurierdwarsstraat 2 - 1016 PV  Amsterdam

Hoe ziet de dag er uit?

Ask me anything

10:00 uur - 11:00 uur: koffie en wat lekkers, kringgesprek

Het is net als op school: vaak hangt het veel minder af van 'hoe goed' de school is maar veel meer van 'hoe prettig vinden we de juf'. Goed. Ik onderwerp me vrijwillig aan een vragenvuur. Ik bereid niks voor, en je mag me alles vragen!

Voorbeeld van een Aanraaktherapiesessie

11:30 uur - 12:00 uur

In het midden van de kring staat een massagetafel opgesteld met een proefcliënt. Ik laat de eerste 5 stappen zien van hoe zo'n sessie start en hoe er aangeraakt wordt. Voor wie het wil ervaren erna, kan ook even komen liggen.

Voorbeeld van een Tantric Work Session 

12:00 uur - 13:00 uur

Elke TW sessie begint met een Opstelling van het Verlangen. Je kijkt 'live' mee naar een onderzoek van een proefcliënt en je bent getuige van een eerste 20 minuten van een TW sessie.

Nagesprek

13:30 uur - 14:30 uur

Ik zal iets vertellen over de opleiding tot Aanraaktherapeut, die in het najaar start. Er is een bescheiden lunch, koffie en thee voor de deelronde achteraf.

Carolien-Oosterhoff-foto-Lucy-Lambriex-2366-850pix

Carolien Oosterhoff is een vrije, levendige geest die haar sporen heeft verdiend in internationale consultancy en training/coaching. Na meer dan 20 jaar werkervaring startte ze in 2009 haar eigen bureau. Een 'under the skin' trainer/coach die het leven - en jou - bij de kladden grijpt. Ze is Register Coach, heeft oneindig veel opleidingen gevolgd en staat ingeschreven bij het Abituriëntenregister CPION. Een Renaissance Soul, levenskunstenaar pur sang met werk dat vorm krijgt in film, persoonlijke begeleidingswerk en schrijven van poëzie en proza. 

Carolien is de oprichter van HeartPepper®. "80% van de tijd die je met mij doorbrengt ben ik jouw vragenvuur, interviewer en diepzeeduiker die jou helpt je eigen antwoorden te vinden. Ik doorzie patronen in intermenselijk gedrag in no-time en leg de vinger op de zere plek soms nog voordat jij het zelf waargenomen hebt. Tough love in de begeleiding, dat scheelt jou maanden gesprekken bij collega's die er om heen draaien of die je niet durven spiegelen of confronteren."

Visie op groepstrainingen bij HeartPepper

Alle workshops die gegeven worden veronderstellen een zelfde 'entreelevel' qua kennis en vaardigheden in het thema van de dag. In de praktijk weet de een - uiteraard - meer van een bepaald onderwerp dan een ander. Het maakt de groep onveilig als er tussen de groepsleden onderling een 'kenniswedstrijdje ontstaat' of sfeer waarin 'elkaar vliegen afvangen' de boventoon voert. Die energie wil ik niet in mijn groepen. We zijn aan elkaar gelijk als mens en aan elkaar aftroeven op kennis heeft uiteindelijk onder de streep niemand wat. Het werkt vooral niet sfeerverhogend tussen groepsleden, laat ik dat benadrukken.

Soms wordt er van je gevraagd iets over jezelf te delen. Op geen enkel moment ben je hiertoe verplicht. Sommige mensen leren nu eenmaal sneller door naar het proces van anderen te kijken en durven dan zelf pas de deur open te doen van hun hart. Er wordt wel verondersteld dat je op je gemak bent met emotionele verhalen van anderen.

Alle workshops zijn voor alle kleuren, geuren en smaken mensen. Dus Lgbtqia+ en ook alles wat daar weer buiten valt: welkom. De samenstelling van de groep is gebaseerd op volgorde van inschrijving. Mensen met een handicap of andere invaliderende lichamelijke aandoening: de praktijkruimte is op de begane grond en goed in en uit te rijden met rolstoelen. Laat weten als je een speciaal verzoek hebt waar we rekening mee kunnen houden op voorhand zodat de workshopdag voor jou zonder ongemakken kan verlopen.

Bij HeartPepper tolereer ik geen racisme, discriminatie, vrouwonvriendelijk gedrag of taalgebruik, bodyshaming, validisme. Ik accepteer alle politieke standpunten en persoonlijke meningen, maar treedt actief op tegen de verspreiding van desinformatie. Als je op zoek bent naar groepen waar je je standpunt over vaccinatie kan delen, kan dit buiten de workshop prima. Mensen die de grens van een ander niet kunnen verdragen, die 'nee is nee' niet snappen, zijn niet welkom.

Een covid-sneltest, vaccin of een andere manier om het risico op verspreiding van covid te minimaliseren tijdens dit evenement heeft de voorkeur. 

Op alle workshops zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.