Puur Vuur

Woede is een prachtige emotie. En...een enorm onderschatte, onderdrukte, soms zelfs enge emotie. Er zijn een hoop mensen die bang zijn voor de boosheid van de ander. Bijna altijd zijn deze zelfde mensen bang voor hun eigen boosheid. Deze workshop is voor iedereen die woede op een fijne manier wil leren ontladen en voor mensen die de glijdende schaal van woede beter willen leren voelen. We werken aan bewustwording van 'kleine irritaties' tot 'destructieve agressie' - in contact met onszelf. Er is geen lichamelijk contact tussen de deelnemers onderling voor wie dat niet wil. Het doel is om op een veilige manier jouw waardigheid weer te claimen en je grenzen te eren zodat je sterker in het leven staat.

Voor wie?

Deze workshop is voor (in opleiding zijnde) psychologen, therapeuten, psychiaters, topcoaches, mentoren, begeleiders, filosofen, antropologen en zorgverlenende ondernemers die houden van ervaringsleer. Eerst naar binnen 'kiepen' en daar je eigen pijnpunten beetpakken, vervolgens verzachten met oefeningen met jezelf en groepsgenoten. En daarna je cliënten er verder mee helpen.

Waarom zou je meedoen?

Signalen van boosheid, intern/extern

Hoe herken jij je eigen oplopende boosheid? Of is het er 'ineens' en ontplof je dan als een bom? Of slik je überhaupt alles in wat maar in de verste verte lijkt op expressie van je grenzen. We doen gerichte oefeningen waarmee je jezelf meteen beter leert kennen.

Vervormde boosheid en de resultaten ervan

Als boosheid geen plek mag of kan krijgen in jouw leven, dan gaat het bijna altijd ondergronds. Je vervalt in sarcasme, cynisme, of in passief agressief gedrag waarbij je inzet op het gebruik van valse macht. Hoe manipuleer jij jezelf en anderen zo, zodat je wel krijgt wat je wilt maar je je toch nooit echt stevig voelt? Je leert om het licht te zetten op je schaduwkant en gaat de bevrijding daarvan meteen ervaren.

Oefeningen in expressie

Ons lichaam, en onze stem, moeten we inzetten bij het uiten van onze boosheid. Vileine mails versturen, subtweeten, passief agressieve berichtjes op Facebook zetten is voor amateurs. Dus wat mag er vrijgespeeld worden in jouw oerkracht? Door welke permissie moet je nog heen, van jezelf, of van de ander? Wat levert het 'inhouden' je eigenlijk op? Wat kost het je? En hoe kun je die balans goed krijgen?

Omzetten van boosheid in begrenzing

Gezond je grenzen aangeven, begint met leren hoe je dat in heel simpele gebaren kunt omzetten in contact. Je lichaam is de bron voor de communicatie in deze workshop, veel minder dan dat we leunen op taal. Non-verbaal je grenzen leren zetten is het startpunt voor het verbaal ook kunnen. We sluiten de workshop af met een contract dat je met jezelf afsluit om je een maand helemaal te houden aan je eigen woede-regulatieplan.

Wie geeft deze workshop?

HeartPepper: voor een oersterke relatie met jezelf

Carolien-Oosterhoff-foto-Lucy-Lambriex-2366-850pix

Carolien Oosterhoff is een vrije, levendige geest die haar sporen heeft verdiend in internationale consultancy en training/coaching. Na meer dan 20 jaar werkervaring startte ze in 2009 haar eigen bureau. Een 'under the skin' trainer/coach die het leven - en jou - bij de kladden grijpt. Ze is Register Coach, heeft oneindig veel opleidingen gevolgd en staat ingeschreven bij het Abituriëntenregister CPION. Een Renaissance Soul, levenskunstenaar pur sang met werk dat vorm krijgt in film, persoonlijke begeleidingswerk en schrijven van poëzie en proza. 

Carolien is de oprichter van HeartPepper®. "80% van de tijd die je met mij doorbrengt ben ik jouw vragenvuur, interviewer en diepzeeduiker die jou helpt je eigen antwoorden te vinden. Ik doorzie patronen in intermenselijk gedrag in no-time en leg de vinger op de zere plek soms nog voordat jij het zelf waargenomen hebt. Tough love in de begeleiding, dat scheelt jou maanden gesprekken bij collega's die er om heen draaien of die je niet durven spiegelen of confronteren."

Visie op groepstrainingen bij HeartPepper

Alle workshops die gegeven worden veronderstellen een zelfde 'entreelevel' qua kennis en vaardigheden in het thema van de dag. In de praktijk weet de een - uiteraard - meer van een bepaald onderwerp dan een ander. Het maakt de groep onveilig als er tussen de groepsleden onderling een 'kenniswedstrijdje ontstaat' of sfeer waarin 'elkaar vliegen afvangen' de boventoon voert. Die energie wil ik niet in mijn groepen. We zijn aan elkaar gelijk als mens en aan elkaar aftroeven op kennis heeft uiteindelijk onder de streep niemand wat. Het werkt vooral niet sfeerverhogend tussen groepsleden, laat ik dat benadrukken.

Soms wordt er van je gevraagd iets over jezelf te delen. Op geen enkel moment ben je hiertoe verplicht. Sommige mensen leren nu eenmaal sneller door naar het proces van anderen te kijken en durven dan zelf pas de deur open te doen van hun hart. Er wordt wel verondersteld dat je op je gemak bent met emotionele verhalen van anderen.

Alle workshops zijn voor alle kleuren, geuren en smaken mensen. Dus Lgbtqia+ en ook alles wat daar weer buiten valt: welkom. De samenstelling van de groep is gebaseerd op volgorde van inschrijving. Mensen met een handicap of andere invaliderende lichamelijke aandoening: de praktijkruimte is op de begane grond en goed in en uit te rijden met rolstoelen. Laat weten als je een speciaal verzoek hebt waar we rekening mee kunnen houden op voorhand zodat de workshopdag voor jou zonder ongemakken kan verlopen.

Bij HeartPepper tolereer ik geen racisme, discriminatie, vrouwonvriendelijk gedrag of taalgebruik, bodyshaming, validisme. Ik accepteer alle politieke standpunten en persoonlijke meningen, maar treedt actief op tegen de verspreiding van desinformatie. Als je op zoek bent naar groepen waar je je standpunt over vaccinatie kan delen, kan dit buiten de workshop prima. Mensen die de grens van een ander niet kunnen verdragen, die 'nee is nee' niet snappen, zijn niet welkom.

Een covid-sneltest, vaccin of een andere manier om het risico op verspreiding van covid te minimaliseren tijdens dit evenement heeft de voorkeur. 

Op alle workshops zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.